МИКРОБИОЛОГИЧНИЯТ ТОР “БАЙКАЛ ЕМ1” Е С ДОКАЗАНИ ПРЕДИМСТВА И МУЛТИФУНКЦИОНАЛНО ПРИЛОЖЕНИЕ

Без всякаква химия, а единствено с живи микроорганизми препаратът е хит в Русия, Украйна, Беларус, в Латвия, Литва, Естония, Узбекистан, Казахстан, Китай…

Байкал ЕМ1 получи специална награда за иновации на провелата се през изминалата седмица международна изложба Агра 2015.

Baikal01“ЕКОБАЛАНС” ООД е официалният и ексклузивен вносител на микробиологичния тор в България, притежаващ всички необходими документи.

Мнозина фермери вече познават фирма “Екобаланс” и предлагания от екипа микробиологичен тор “Байкал ЕМ1”. Дружеството е основано през 2013 г от официалните представители на Руското търговско промишлено обединение “ЕМ-кооперация” – производител на тора, и неговия търговски компонент дружество “Биоторг”, специално за разпространението на този уникален руски продукт на територията на Р. България.

Г-н Василий Будниченко е един от основателите на ЕМ-технологиите в Русия и основател на “ЕМ-кооперация”.

Основната задача на специалистите от “Екобаланс” е да запознаят и предложат на българските фермери ефективен и икономичен продукт (ЕМ=Ефективни Микроорганизми), който е реална алтернатива на използването на химикали, хормони и антибиотици, убиващи здравето на всичко живо.

На вечерта на изложителя торът бе отличен с награда за иновации. Ето какво сподели пред наш представител г-жа Ирина Будниченко за неочакваната награда:

– Изненадата беше неочаквана за нас и разбира се, много приятна. Гордеем се с нашия продукт и, че тук в България на тази престижна международна изложба ни дадоха висока оценка. “Байкал ЕМ1” е изцяло природен продукт, многофункционален, с живи микроорганизми и бактерии. В него няма химия. Това е препарат с еднакво приложение и в растениевъдството, и в животновъдството и пчеларството.

Посетихме щанда на дружеството, който бе в съседство с нашия щанд, за да научим повече за употребата на тора и неговите предимства. Г-н Василий Будниченко ни демонстрира естествения произход на Байкал, отпивайки от течността. Научихме, че в Русия и останалите републики за кратко време става изключително популярен, а продажбите нарастват неимоверно. Интересът за закупуване на продукта е на държавно ниво, заявките са за огромни количества.

Фирма “Екобаланс” ООД не веднъж участва на земеделски форуми в страната, доста производители са пробвали микробиологичния тор и със задоволство споделят неговите предимства. Обменят информация с други колеги и приятели. “Байкал ЕМ1” се предлага в различни разфасовки, по половин и по 1 литър, а за мащабни производители в туби по 23 литра. Става дума за концентрат, литър от който се разтваря в 1000 литра вода.

Но нека по-подробно разгледаме какво представлява “БАЙКАЛ ЕМ1”:
Това е готов за употреба микробиологичен тор, съдържащ симбиотехнически саморегулиращ се комплекс от специално подбрани естествени живи микроорганизми, млечно киселини и фотосинтезиращи, азотфиксиращи бактерии…

“БАЙКАЛ ЕМ1” значително подобрява свойствата на почвата, помага за отглеждане на екологично чиста продукция и съхраняването на природната взаимовръзка между земята и растенията. Не съдържа генно-модифицирани организми: * способства за активното фиксиране на атмосферния азот от микроорганизмите, които живеят в кореновата система на растенията (ризосферната); * превръща свързаните органични и минерални химически елементи в разтворими форми, усвоими от растенията по време на растежа и развитието им; * увеличава фотосинтезата на растенията; * стимулира физиологичните процеси, произтичащи в растителната клетка, което води до ускорено развитие на вегетативните органи и спомага по-ранното узряване на плодовете и зеленчуците; * намалява разходите в сравнение с традиционните технологии; * допринася за производството на екологично чисти продукти и възстановява почвата и нейното плодородие; * предотвратява уплътняването на почвата при нулева механична обработка.

Резултатите от микробиологичния тор “БАЙКАЛ ЕМ!” са впечатляващи:

— увеличава се от 15 до 40% биологичната (азотфиксиращата) активност на почвата и подобрява нейните физични и химични свойства;

– намаляват се нормите на използване на минерални торове (до 50%), увеличава се добива, намалява заболяемостта на растенията (най-вече бактериални и вирусни заболявания) от 19-65%. Подобрява се качеството на продукцията, повишава се съдържанието на глутена на зърнените култури до 3%, на захарността на цвеклото – от 0.3 до 1.5%., на витамините в зеленчуците и значително се ограничава съдържанието на нитрати в земеделските продукти.

Основната разлика между “БАЙКАЛ ЕМ1” и останалите микробиологични препарати се крие в неговата многокомпонентност. Това го определя като универсален и много ефективен препарат.

На снимката: Ирина и Василий Будниченко на щанда на дружеството в Палата 13 на Пловдивското изложение.

0 ответы

Ответить

Хотите присоединиться к обсуждению?
Не стесняйтесь вносить свой вклад!

Добавить комментарий